Buna dimineata, galuste cu prune aveti?

- dsc 44221 1024x685

Dimineata pe racoare…sau cum m-a chinuit pe mine Elena Lasconi. Am avut o singura data ocazia sa o cunosc si mi s-a parut o tipa faina. Genul ala de om de TV, strong, smart woman. Cand am vazut la Master Chef cum gateste, am zis ca nu-i adevarat. Si cum imi sorbeam eu cafeaua de dimineata, dau peste ceva ce ma izbeste. Ca un tren! Dulce, pufoose, umplute cu prune moi si gust de scortisoara! Galuste cu prune! Daca e sa poftesc ca un copil, atunci poftesc la galuste cu prune. Am facut o singura data in viata. Dar…la  cum arata galustele facute de Elena, parca imi vine sa imi suflec manecile si sa mai fac o tura.

- dsc 4418

foto credit: ELena Lasconi

Ingrediente pentru 8-10 porţii:

  • 300 gr cartofi fierţi (daţi prin maşina de tocat)
  • 200 gr făină
  • 1 ou
  • sare (un vârf de cuţit)
  • 1/2 kg prune
  • 100 gr pesmet
  • 50 gr zahăr pudră
  • scorţişoară (după gust)
  • 50 ml ulei

Cum se prepara?

- dsc 4422

Pasul unu:

Se fierb cartofii în coajă aproximativ 30 de min.

Pasul doi:

În timp ce fierb cartofii am prăjit pesmetul în ulei (amestecând mereu cu o lingură de lemn ca să nu se prindă). În momentul în care pesmetul s-a rumenit frumos l-am pus într-un bol uscat şi rece. Am spălat prunele, am scos sâmburii apoi le-am lăsat la scurs.

Pasul trei:

Am pus pe foc o oală cu 3-4 l de apă, în care am pus o jumătate de linguriţă de sare şi doua linguri ulei.

vezi restul retetei pe : Elena Lasconi

- 1504415 439819326145763 952027827 o

Live & Believe

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.