Covrigi făcuţi în casă – reţetă!

Covrigi - pizap
Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless

Covrigi făcuţi în casă – reţetă! Românii pur şi simplu iubesc covrigii. Mari, mici, crocanţi sau pufoşi, ei sunt gustarea perfectă atunci când vrei să ronţăi ceva. Îţi propun o reţetă simplă de făcut în casă, iar rezultatul te va uimi, garantez!

 

Nu trebuie să fii brutar pentru a frământa un aluat simplu şi a coace nişte covrigi gustoşi. Urmează această reţetă şi te vei bucura de o gustare minunată.
Ingrediente
5oo g făină
25 g drojdie de bere (sau 7g uscată)
1 linguriţă de zahăr
30 ml unt topit sau ulei
270 ml apă călduţă
1 linguriţă de sare
În plus
1 l apă
6 linguriţe bicarbonat de sodiu
mac, susan, sare grunjoasă
Preparare
Dizolvăm drojdia în apă caldă (nu fierbinte) cu o linguriţă de zahăr. Cernem făina cu sarea într-un vas şi turnăm drojdia dizolvată şi uleiul (sau untul topit). În cazul în care vom folosi drojdie uscată, nu o vom mai dizolva. Trebuie să urmăm instrucţiunile de pe pachet, adică să o amestecăm direct cu făina. Frământăm cca 10 minute, după care acoperim vasul şi îl lăsăm la dospit timp de 1 oră, în loc călduţ şi ferit de curenţi de aer. Răsturnăm aluatul pe planşa de lucru şi îl împărţim în 12 bilute egale. Rulăm fiecare biluta până obţinem un şnur cu capetele mai subţiri decât mijlocul, şi formăm covrigul. După ce am format toţi covrigii, îi lăsăm 10-15 minute să crească puţin.
Punem la fiert 1 litru de apă cu 6 linguriţe bicarbonat. Când începe să fiarbă, luăm pe rând câte un covrig, pe o paletă cu găuri, îl scufundăm, şi îl lăsăm să fiarbă maxium 30 secunde. Îl scoatem cu paleta şi îl punem direct în tava tapetată cu hârtie de copt, şi îi presărăm cu sare grunjoasă, mac, susan sau îi putem lăsa chiar şi simpli. Se coc în cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru 20-30 minute.
Covrigi - Covrigi Pretzel 3
Covrigi - Covrigi Pretzel 6
Covrigi - Screenshot 175 150x150Foto: justlovecookin.com

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.