Cum se face pâinea daneză? Te lingi pe degete!

Cum se face pâinea daneză? - homemade dutch oven bread 91ZXVw58Ths 1024x576

Cum se face pâinea daneză? Te lingi pe degete! Te-ai gândit să faci o pâine gustoasă acasă? Uite aici o rețetă daneză, care te face să te lingi pe degete. Ce e diferit față de pâinea obișnuită? Ai nevoie de o oală groasă și puțină răbdare. Uite ce ingrediente ai nevoie:

  • făină
  • drojdie
  • apă caldă
  • ulei măsline

S-ar putea să îți placă și: Primul restaurant cu meniu bazat pe avocado

Înainte de a te apuca de orice, ia praful de drojdie și pune-l într-o cană mare cu apă caldă( cam două căni). Amestecă puțin și pune făina într-un castron, vezi cantitățile în VIDEO. Adaugă sare și amestecă în făină, apoi fă o gaură în mijloc și pune încet drojdia cu apa.  Începe să omogenizezi făina și amestecă bine. Frământă puțin aluatul și lasă-l să stea la cald, să se umfle, maxim două ore.  După două ore, amestecă din nou aluatul și lasă din nou să se „odihnească”, preț de alte două ore.  la final, scoate aluatul din castron si lucrează-l puțin pe o masă de lemn, presară făina înainte să nu se lipească. Repune în castron( umezit cu ulei de măsline ca să nu se lipească) si acoperă. Ia oala și bag-o în cuptorul încins, cam o oră. Scoate oala și bagă aluatul în ea, după care la cuptor, preț de 45 de minute. După 30 de minute, scoateți capacul, ca pâinea să se rumenească. Poftă bună…cu unt!

Foto: i2.wp.com

Cum se face pâinea daneză? - da startul petrecerii cu aperitive gustoase 3 idei pentru revelion size1 768x512 150x150 1Citeşte şi: Aperitive rapide, gata în 5 minute!

Ai și tu o rețetă pe care vrei să o faci cunoscută? Trimite-o la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.