Rețeta zilei – Aripioare de pui în sos agrodolce

rețeta - aripioarepuisosagrodolce

Rețeta zilei – Aripioare de pui în sos agrodolce. Sosul agrodolce este unul caracteristic bucătăriei italiene, denumirea sa venind de la combinația dulce – acru ce îl face deosebit. Se obține, de obicei, din reducția de oțet cu zahăr. Dar se pot folosi și vin, ciocolată sau fructe. Rețeta de azi ni-l aduce ca partener al unor delicioase aripioare de pui.

Ingrediente
4 căței de usturoi
3 cepe mari roșii
1 chilli proaspăt roșu
16 aripi de pui
1 mână mică de stafide
ulei de masline
roșii
oțet balsamic
Miere
2 rădăcini de rozmarin proaspăt

Citește și: Rețeta zilei – plăcinta zeilor

Mod preparare
Preîncălziți cuptorul la 170ºC
Se toacă fin usturoiul și ceapa, apoi se scot semințele și se toacă ardeiul iute. Se întind 2 foi mari de folie de staniol și se asează aripile de pui în mijloc. Se condimentează cu sare de mare și piper negru. Strângeți părțile laterale ale foliei pentru a face un castron mare, adăugați o picătură de apă, apoi strângeți toate marginile foliei pentru a face un coș. Puneți coletul pe o tavă de copt și gătiți în cuptor timp de 45 de minute sau până când puiul este foarte delicat și carnea se îndepărtează ușor de os.

Între timp, pregătim sosul. Îmnuiem stafidele într-o ceașcă de apă clocotită și lăsați-o la o parte.
Încălziți ulei într-o tigaie mare, pe o căldură medie, adăugați usturoiul, chilli și cea mai mare parte din ceapa tăiată, păstrând puțin pentru mai târziu. Gătiți timp de 10 pana la 15 minute sau până când totul este moale și lipicios. După ce se termină, sfărâmați stafidele și roșiile conservate, sfărâmându-le cu o lingură.

Se lasă să se stingă bulele timp de 10 până la 15 minute sau până se îngroașă, apoi se adaugă câte 4 linguri de oțet balsamic și miere. Ia-ți timp cu asta și nu fi tentat să gătești prea repede – va merita!
Se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă amestecul într-un blender (sau se folosește un amestecător) pentru a netezi glazura. Nu te supăra, căci un pic de textură în glazură este bună.
Într-un castron, zdrobiți feliile de ceapă rămase cu un vârf de sare și o picătură bună de oțet și lăsați-le deoparte – aceasta va umple ceapa și vor adăuga o strălucire incredibilă pentru a tăia dulceața.
Când trece timpul, verificați dacă aripile sunt la fel de delicate cum vă place. Încălziți o lingură de ulei într-o tigaie mare, luați frunzele de rozmarin și prăjiți-le până când sunt crocante, apoi transferați-le într-un vas mic pentru mai târziu.

Țineți tigaia fierbinte, apoi adăugați aripile și prăjiți până capătă nuanța aurie. Adăugați glazura. Împrăștiați cu ceapa mărunțită și cu rozmarinul crocant.

Sursă foto & rețetă: Jamie Oliver

rețeta - satsuma 150x150Citește și: Rețeta zilei – mic dejun cu super fructe

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.