Rețeta zilei – Carne de vită condimentată în stil indian

rețeta - carneindiana 683x1024

Rețeta zilei – Carne de vită condimentată în stil indian Mâncarea indiană este recunoscută pentru incredibilele sale arome, pentru savoarea incredibilă pe care o oferă. Nici rețeta de astăzi nu face excepție, fiind cu adevărat o explozie de gusturi.

Ingrediente:

1 lingură de ulei vegetal

1 ceapă medie tocată

4 căței de usturoi tocați mărunt

O jumătate de linguriță de ghimbir proaspăt, decojit și tocat fin

Jumătate de kg de carne

1 lingură de garam masala (amestec specific indian de condimente)

Jumătate de linguriță de chimen

Jumătate de linguriță de boia

Jumătate de linguriță de ardei iute

Jumătate de linguriță de sare și piper

1 cană de mazăre

Un sfert de cană de coriandru proaspăt, tocat

Orez gătit, gata de servit.

Citește și: Rețeta zilei – paste cremoase

Mod preparare

Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul la foc mediu, adăugăm ceapa și usturoiul până sunt translucide. Adăugăm apoi ghimbirul, carnea de vită, în mici bulgări. peste carne presărăm toate condimentele și rotim ușor, astfel încât să încorporăm condimentele peste întreaga cantitate de carne. Se lasă apoi la gătit până când carnea nu mai este roz la culoare.

Punem apoi mazărea în tigaie și amestecăm până când toate ingredientele se combină. Mai păstrăm la fiert preț de maxim 5 minute, astfel încât și mazărea să fie bine gătită. Rezultatul se servește peste orezul deja pregătit și se presară coriandru.

Sursă rețetă și foto: theseasidebaker.com

rețeta - cartofirozmarin 150x150Citește și: Rețeta zilei – Cartofi cu rozmarin și legume deshidratate

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.