Rețeta zilei – ciorbă de lobodă

rețeta zilei - loboda 1024x683 1024x683
Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless

Rețeta zilei – ciorbă de lobodă Odată cu venirea primăverii avem ocazia să începem să ne bucurăm din ce în ce mai mult de verdețuri, de mâncăruri mai ușoare, dar la fel de gustoase. Ciorba de lobodă se numără printre preferatele românilor.

INGREDIENTE

6 legături lobodă roşie
1 legătură ceapă verde
2-3 cartofi noi
2 morcovi
1 legătură leuştean
1 legătură pătrunjel
sare
piper
2 linguriţe ulei de măsline
iaurt sau smântână
500 ml borş

Citește și: Rețeta zilei – Frappe irlandez

MOD PREPARARE

Se alege loboda, se spală de 4-5 ori în apă rece şi se lasă se scurgă în sită. În acest timp, se pun aproximativ 2 litri de apă clocotească cu o linguriţă de sare. Se adaugă lobodă. Se lasă dea în câteva clocote şi se scoate din oala în care a fiert, apoi se pune la scurs în sită. Se spală ceapa, morcovii şi cartofii, se taiecubuleţe potrivite şi se pun fiarbă în zeama de lobodă. După ce au fiert, se toacă loboda şi se pune peste legumele fierte. Se condimentează cu sare şi puţin piper şise lasă clocotească. Separat, se pune borşul într‑un ibric şi se lasă dea în clocot, apoi se toarnă în oala cu ciorbă de lobodă.
Se adaugă leuştean şi pătrunjel din abundenţă şi se serveşte fie cu smântână, fie cu iaurt, în funcţie de preferinţe.

Sursă rețetă & foto: unica.ro

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.