REȚETA ZILEI: Cornulețe ziua şi noaptea – de post

cornulețe - cornulete
Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless

REȚETA ZILEI: Cornulețe ziua şi noaptea – de post. Pentru că suntem în perioada postului şi gospodinele au început deja pregătirile pentru sărbătorile care se apropie, va ofer o reţeta dulce, de post, ideală pentru 1 decembrie, Sf. Nicolae sau Crăciun. Aceste delicioase cornuleţe ţin mult timp şi arată minunat, făcând deliciul membrilor familiei şi a invitaţilor.

Ingrediente

• 1 cub de drojdie;

• 1kg făină;

• 50 ml ulei;

• 100 zahăr;

• 2 linguri cacao;

• 1 borcan gem;

• 1 pahar apă;

Preparare:

Se dizolvă drojdia în paharul cu apă călduţă, se pune o lingură de zahăr pentru a creşte mai repede . Făină se aşează într-un castron se amestecă cu zahărul rămas se pune drojdia dizolvată şi se frământă după ce s-a încorporat toată făină în aluat se toarnă uleiul şi se continuă frământatul până când aluatul devine pufos .

Se împarte în două jumătăţi , în una dintre părţi se adaugă cacao şi se frământă bine pentru a se încorpora în aluat se pune aluatul în crescut cam o jumătate de ora după care se întind în foi, se aşează una peste altă, se taie pătrăţele care se umplu cu gem se rulează se aşează în tavă şi se ung cu ulei și se dau la cuptor.

cornulețe - barcute 150x150Citeste si: Bărcuțe cu ciocolată și nuci pecan

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.