Rețeta zilei – crema de zahăr ars cu ciocolată neagră

Rețeta zilei – crema de zahăr ars cu ciocolată neagră. Atunci când știi din timp că urmează să ai parte de niște invitați dragi pe la tine în weekend, crema de zahăr ars cu ciocolată neagră nu dă greș ca desert. Totul e să îți aloci fix timpul necesar pentru a o pregăti.

Pentru 8 persoane:

preparare 15 min (în doua zile); •coacere: aproximativ 45 min; •răcire 12 h;

•200 g ciocolată 70% cacao;

•8 galbenusuri;

•180 g (o cană rasă) zahăr pudră;

•500 ml (două căni) lapte integral;

•500 ml frică lichidă;

•zahăr brun pentru decor;

1. Pregătiți crema de zahăr ars cu o zi înainte.Începeți prin a tăia ciocolata în bucăți mari. Amestecați gălbenușurile și zahărul pudră. Fierbeți laptele și frișcă într-un vas cu fundul gros. Adăugați ciocolata tăiată și amestecați bine, apoi turnaţi compoziția de gălbenușuri și zahăr. Amestecați.

2. Preîncălziți cuptorul la 90 grade C (190 F). Repartizați crema de ciocolată in 8 forme. Dați la cuptor timp de 45 de minute.

3. Lăsați să se răcească, apoi dați cremele la frigider, până a doua zi.

4. A doua zi, încălziți cuptorul/ rotisorul. Presărați zahăr brun deasupra cremelor și dați la cuptor pentru 1-2 minute. Serviți imediat.

Sursă foto: mamiștietot.ro

crema de zahăr ars - bezeaCiteste si: Tort cu bezea – deliciul greu de refuzat. 

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.