Rețeta zilei – Dovlecel a la Emma

rețeta - Screenshot 5

Rețeta zilei – Dovlecel a la Emma. Dovleacul este leguma vedetă a toamnei, extrem de gustoasă, ușor de preparat și foarte, foarte sănătos. Iar rețeta de azi va confirma acest lucru:

Ingrediente: 

  • Dovleac – 500 de grame, tăiat în bucăți.
  • Ulei – 2 linguri
  • Sare
  • Piper
  • Salvie uscată – 1 lingură

Pentru sos

  • Unt – 3 linguri
  • Făină – 40 grame
  • Lapte – 600 ml
  • Nucșoară – 1/4 linguri
  • Praf de usturoi
  • Piper
  • Brânză Cheddar – 200 g
  • Parmezan – 25 g
  • Paste – 250 grame, fierte și uscate.

Citește și: Rețeta zilei – Pui cu parfum de toamnă!

Mod preparare

Curățăm și tăiem dovleacul, așezând pătratele pe o tavă de copt. Turnăm ulei peste dovleac, sare, piper, salvie și amestecăm până fiecare bucată de dovlecel este unsă. Punem la cuptor preț de 20 de minute, apoi lăsăm să se răcească un pic.

Separat, într-un vas, topim untul, adăugăm treptat făina, apoi laptele (în 4-5 porții egale și amestecând în permanență cu făina și untul). Continuăm să amestecăm și să ținem la foc pentru 5-10 minute, până când conținutul se omogenizează.

Adăugăm nucșoara, praful de usturoi, piperul, brânza Cheddar și parmezanul, continuând să amestecăm pentru omogenizare. La final adăugăm dovleacul, pastele, amestecăm, ornăm cu Cheddar, Mozzarella și Parmezan. Punem la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade. Poftă bună!

Sursă foto: Youtube

rețeta - Screenshot 4 150x150Citește și: Rețeta zilei – tartă de cartofi, mic dejunul vedetă!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.