Rețeta zilei – Lasagna petrecăreață

rețeta - lasagna 1024x576

Rețeta zilei – Lasagna petrecăreață. Pastele au fost dintotdeauna o alternativă gustoasă și ușor de preparat chiar și pentru cel mai mofturos invitat la masă. Rețeta de azi ne convinge, încă o dată, de savoarea deliciilor italienești.

Ingrediente

  • Ceapă – 1/2
  • Usturoi – 4 căței
  • Carne de vită tocată – 2 kg
  • Carne de porc – 2 kg
  • Sare – 1 linguriță
  • Piper – 1 linguriță
  • Suc de roșii – 800 ml
  • Ricotta (brânză italiană) – 400 de grame
  • Parmezan – 1/2 cană
  • Busuioc
  • 1 ou

Citește și: Rețeta zilei – pâine cu brânză și usturoi

Mod preparare:

Călim ceapa, usturoiul, adăugăm carnea de vită și pe cea de porc, condimentăm cu sare, piper și amestecăm bine până când conținutul se omogenizează. Adăugăm tot sucul de roșii și mai lăsăm un pic la fiert.

Într-un vas separat, adăugăm ricotta, parmezanul, busuiocul și un ou, amestecând toate ingredientele până la omogenizare. Tăiem lasagna în două și apoi, întru-un vas special de copt, punem câte o fâșie de paste. Turnăm din primul amestec de carne, acoperim cu paste, apoi punem din amestecul de brânză, acoperim din nou cu paste și tot așa, până folosim tot conținutul. Acoperim apoi cu ultimul rând de paste, acoperim cu brânză și punem la copt preț de 45 de minute la 190 de grade Celsius.

Scoatem din cuptor, ornăm cu brânză și pătrunjel, suc de roșii și servim calde. Poftă bună!

rețeta - Screenshot 1 150x150Citește și: Rețeta zilei – salată de avocado și castraveți

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.