REȚETA ZILEI – Musaca de dovleac!

REȚETA ZILEI – Musaca de dovleac! Musacaua, în orice formă este ea gătită, reprezintă una din mâncărurile preferate de români. Destul de ușor de pregătit și extrem de gustoasă. Astăzi vă propunem o rețetă pe bază de dovleac.

Ingrediente

4 cartofi
3 felii dovleac
500 g carne de pui
1 dovlecel
3 roşii
1 ceapă
1 legătură verdeaţă
150 g telemea uşor sărată de vacă sau de bivoliţă
sare
piper
2 linguri ulei
1 lingură unt

Musaca de dovleac – Mod de preparare

Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare, îi scurgi, îi laşi la răcorit, după care îi cureţi şi-i tai rondele. Căleşti în ulei ceapa şi, când devine sticloasă, pui carnea tocată, roşiile şi verdeaţa tăiate, sare şi piper. Laşi să fi arbă până scade zeama. Ungi tava cu unt, aşezi dovlecelul tăiat rondele, jumătate din compoziţia de carne, feliile de dovleac tăiate, compoziţia de carne rămasă, cartofii, iar deasupra razi brânza. Dai tava la cuptor până se rumeneşte musacaua.

Sursă foto: clickpoftăbună.ro

Citeste si: Rețeta zilei – tort de clătite

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.