Rețeta zilei – ouă fierte și soldați de sparanghel

rețeta - ouafierte

Rețeta zilei – ouă fierte și soldați de sparanghel Începe dimineața cu un mic dejun ușor de pregătit și diferit de stilul tradițional de a mânca românesc. Ouăle cu soldați de sparanghel, o rețetă marca Jamie Oliver.

Ingrediente

1 buchet de sparanghel mare (16 sulițe)

8 felii de șuncă italiană (Pancetta)

4 ouă mari

4 felii de pâine integrală

Citește și: Rețeta zilei – salată grecească de pui

Mod preparare

Punem o tavă pe foc pentru a se încălzi. Rupem capetele lemnoase ale sparanghelului și le aruncăm. Umplem o cratiță de dimensiuni medii cu trei sferturi apă, adăugăm sare și o aducem rapid la fierbere. Tăiem feliile de pancetta in 2, pe la mijloc, astfel încât să ajungem la 16 bucăți, și le folosim ca să acoperim fiecare suliță de sparanghel cu ele. Le punem pe tigaia fierbinte și le prăjim timp de 5 minute sau până când sparanghelul devine delicat și pancetta crocantă.

Pe rând, luăm fiecare ou într-o lingură și îl scufundăm în apa fierbinte, scoțându-le apoi. Repetăm procedura de câteva ori, pentru a reduce riscul crăpării lor. Le lăsăm apoi la gătit preț de 5 minute și jumătate. La finalul fierberii, scoatem ouăle cu grijă din apă, le punem în cupe speciale pe farfurie și apoi punem sparanghelul cu pancetta alături.

Se prăjește și pâinea  și se împarte în părți egale și ea. Se decojesc ouăle doar la vârf se asezonează cu piper negru și apoi se servește totul cald.

Sursă foto și rețetă: Jamie Oliver

rețeta - reteta zilei stracciatella alla romana supa traditionala a romei 18574644 150x150Citește și: Rețeta zilei – Stracciatella alla romana

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.