Rețeta zilei – Prăjitura cu dovleac

rețeta - Screenshot 14

Rețeta zilei – Prăjitura cu dovleac. Despre dovleac se știe că este extrem de sănătos și cu utilități multiple în diverse rețete. Azi ne bazăm pe el pentru un desert incredibil!

Ingrediente: 

  • Dovleac piure – 1 cană și 3/4
  • 2 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • Ulei vegetal
  • 1 linguriță de vanilie
  • Făină – 2 căni și jumătate
  • Praf de copt – 2 lingurițe
  • Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
  • Condiment pentru plăcinta de dovleac – 1 lingură
  • Sare
  • Cremă de brânză – 600 de grame
  • Frișcă – 1 cană

Citește și: Rețeta zilei – tartă de cartofi, mic dejunul vedetă!

Mod preparare: 

Într-un vas, amestecăm piureul de dovleac, ouăle, zahărul, uleiul vegetal și vanilia până se obține o pastă. Adăugăm apoi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea, amestecând cu o lingură de lemn până toate ingredientele se întrepătrund.

Turnăm apoi conținutul într-o tavă de copt, îl întindem uniform și lăsăm la copt preț de 35 – 45 de minute, la 180 de grade Celsius. Într-un vas separat, punem cremă de brânză, zahăr, condiment pentru plăcinta de dovleac și extract de vanilie, amestecând până când obține ca o pastă pufoasă. La final adăugăm și frișcă și mai dăm la mixer până se omogenizează totul.

Turnăm frișca peste tortul de dovleac copt, lăsăm un pic să se răcească și apoi îl putem servi. Poftă bună!

Sursă foto & video: tasty.co

rețeta - Screenshot 1 150x150Citește și: Rețeta zilei – pui cu brânză Cheddar, gătit la cuptor!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.