Rețeta zilei – supă ramen pentru vegetarieni

Rețeta zilei – supă ramen pentru vegetarieni. Când spui Ramen, spui simbolul culinar al Japoniei, țară unde peste 20.000 de restaurante servesc, azi, numai acest fel de mâncare. Pentru mulți dintre noi, termenul de ramen este legat și de un film ce a adus în prim plan proprietățile magice ale supei ce a ajutat Japonia să treacă peste urmele celui de al Doilea Război Mondial, ”Ramen Girl”. Iată cum se poate prepara o supă ramen fără carne în ea:

Ingrediente: 

Ulei – 1 linguriță

Ulei de susan – 1 linguriță

Ghimbir – 1 linguriță

Usturoi – 6 căței

Ceapă

Zeamă de ciorbă

Ciuperci Shiitake – 1 cană

Sos de soia – 1 linguriță

Pasă miso 0 1 linguriță

Tăiței ramen

Mod preparare: 

Într-o tigaie punem uleiul, ghimbirul, usturoiul și ceapa și le călim. Adăugăm apoi 6 căni de zeamă de ciorbă peste ele, o cană de apă, o cană de ciuperci Shiitake, sosul de soia, amestecăm și lăsăm la fiert până la 3 ore. La final adăugăm și o linguriță de pastă miso, mirodenie specifică Japoniei.

Într-o castron punem supa astfel rezultată, adăugăm apoi tăițeii ramen, o frunză de varză chinezească, ardei roșu, pătrunjel,kimchi (murături tradiționale asiatice), un ou fiert moale, nori (alge marine presate și uscate). Se servește cald. Ingredientele folosite la supa ramen pot varia de la gust la gust, se pot folosi inclusiv morcovi, ridiche, ceapă, spanac sau porumb.

Sursă foto: justonecookbook.com

ramen - jugo 03 150x150Citește și: Rețeta zilei – spune adio caniculei cu fresh de mango!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.