Rețeta zilei – Tempeh indonezian

rețeta - tempeh 1024x576

Rețeta zilei – Tempeh indonezian. Rețeta de azi ne readuce în prim plan soia, dar nu cea de pe vremea comunismului ci una cu adevărat specială, pe bază de tempeh, un produs tradițional indonezian.

Ingrediente: 

  • Tempeh – 450 grame
  • Amidon de porumb – 1 sfert de cană
  • Paprika – 1 linguriță
  • Usturoi – 2 căței
  • Ghimbir – 2 lingurițe
  • Ulei de susan – 1 linguriță
  • Sos de soia – 2 linguri
  • Vin de orez

Citește și: Rețeta zilei – pui umplut cu asparagus

Mod preparare: 

Tăiem bucățile de tempeh în cuburi, le punem într-un vas și apoi adăugăm amidonul, paprika, usturoiul, ghimbirul, uleiul de susan, sosul de soia și vinul. Amestecăm bine, apoi punem la rece. Separat, într-o tigaie, punem ulei și prăjim bucățile de tempeh până capătă crustă. Scoatem tempehul, punem ulei de susan, usturoi, ghimpir, ardei roșu și suc de roșii. Adăugăm și zeama de la o fiertura de vegetale (un sfert de cană)  și amestecăm până obținem un sos caramelizat. Adăugăm 2 linguri de sos de soia, oțet de orez și miere, continuând să amestecăm. Combinăm apoi amidon de porumb cu apă și îl turnăm în sos apoi adăugăm bucățile prăjite de tempeh și decorăm cu semințe de susan. Poftă bună!

Sursă foto:

rețeta - omleta 150x150Citește și: Rețeta zilei – omletă pentru orice zi!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.