Sarmale, fasole si un producator simpatic!

Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless

1 Decembrie, La multi ani, Romania! Acum… am si o intrebare. Noi ce mancam? Ha! Mi s-a facut pofta de o portie de sarmale, ca la mama acasa. Asa ca pana in weekend, cand sper sa am timp sa fac cateva, luati macar o reteta facuta de profesionisti. Am aruncat un ochi pe Academia Culinara , reteta de sarmalute in foi de varza. Yummy!

- fkmf 4s3fn0b4xlg ou9egfoto: Academia Culinara

De ce ingrediente ai nevoie?

  • 400 gr Carne de lucru de vita (pulpa)
  • 400 gr Carne de lucru de porc (spata)
  • 100 gr Piept de porc , fara os
  • 100 gr Slanina de porc
  • 2 Verze mari murate (50 de foi)
  • 400 gr Ceapa , tocata marunt
  • 100 gr Pasta de tomate
  • 100 ml Suc de rosii
  • 300 gr Rosii in bulion sau rosii proaspete
  • foarte coapte
  • 30 gr Zahar
  • 1 Lingurita boia de ardei dulce
  • 200 gr Untura de porc sau 150 ml ulei
  • 100 gr Orez , oparit si racit
  • 100 gr Sunculita de porc afumata , taiata felii
  • 50 gr Sare
  • 5 gr Piper
  • cateva foi de dafin
  • 1/2 Lingurita cimbru macinat
  • 2 Fire de cimbru uscat

Cum sa faci cele mai bune sarmale?

     Carnea de vita, de porc, pieptul de porc si slanina, se trec prin masina de tocat carne cu sita deasa sau mare, depinde de preferinte. Varza murata se desface in foi si se tine in apa rece la desarat circa 30 minute. Se scurge de apa si se pastreaza foile rupte, care se taie fasii si cateva foi intregi pentru a acoperii deasupra sarmalele. Pasta de tomate, sucul de rosii, zaharul, rosiile in bulion, 1/2 din cantitatea de piper si 1/2 din cantitatea de sare, se paseaza intr-un recipient cu ajutorul unui blender, acesta fiind sosul in care sarmalele vor fierbe.
Intr-o tigaie/cratita punem la incins untura sau uleiul. Cand acesta s-a incins, adaugam ceapa si calim pana ce aceasta devine sticloasa si aurie. Adaugam boiaua de ardei si circa 100 ml apa sau supa. Luam de pe foc si amestecam cu orezul oparit si racit (cald). Aceasta compozitie o amestecam cu carnea tocata, pana ce toate ingredientele s-au incorporat. Adaugam sarea (se mai adauga sare daca este necesar), restul de piper si cimbru si amestecam din nou. Se mai poate adauga dupa gust cimbru si piper.( vezi continuarea pe Academia Culinara)
Si langa sarmale trebuie musai si o portie generoasa de fasole cu ciolan! Acum sa te vad cum mai citesti stirile, Zeiceasco! Ha!
Uite aici si reteta video.

 

Si in caz ca nu aveti timp sa mancati, faceti ca producatorul nostru  de la Oameni si Fapte.  Pufuleti!:))))) De asta te iubim, ca mai bine nu gasim!

- 12299296 497126200459035 2029538352480782062 n

 

Pofta buna si La multi ani, Romania!

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.