Scones cu roşii deshidratate şi măsline. Impresionează-ţi MUSAFIRII!

scones - DSC 4216 Medium

Scones cu roşii deshidratate şi măsline. Impresionează-ţi MUSAFIRII! Ai musafiri astăzi? Căci eu mă aştept! Aşa că preventiv pregătesc ceva rapid, şi numai bun de lins pe degete! Întotdeauna mi-a plăcut gustul aromat dat de combinaţia dintre roşii şi măsline. În acest caz aceasta combinaţie minunată este atât un aperitiv consistent cât şi un preparat care o să-ţi impresioneze invitaţii.

Ce îţi trebuie:

300 g faina albă de grâu

140 g unt rece

1 ou

160 ml lapte bătut

75 g parmezan

100 g măsline kalamata

6 roşii deshidratate

1 şi 1/2 linguriţă praf de copt

1 crenguţa rozmarin proaspăt

1 crenguţa oregano proaspăt

piper proaspăt măcinat

1 praf sare

Observaţii pentru ingrediente :

  • cumpăra un bloc de parmezan, nu din cel deja râs la punguţa, căci este incomparabil mai bun, deşi este mai scump.
  • roşiile deshidratate din ulei sunt mai parfumate şi mai suculente, dar poţi folosi şi roşii deshidratate fără ulei.
  • Recomanda măslinele kalamata, cele negre tind să devină dulci la copt
  • Rozmarinul şi oregano proaspete dau un gust infinit mai bun, încearcă să le găseşti proaspete

Încingeţi cuptorul la 200 grade Celsius, după care :

  • Rupe acele de rozmarin de pe crenguţe, spala bine oregano şi toacă-le mărunt; macina piperul deasupra, presara sare şi lasă-le deoparte. Pune doar un pic de sare, cât să sărezi aluatul (roşiile, măslinele şi parmezanul deja au destulă sare)
  • Scoate sâmburii măslinelor, toaca măslinele şi roşiile scurse de ulei, lasă-le şi pe ele deoparte
  • Taie untul rece în cubuleţe, pune faina într-un blender împreună cu praful de copt şi pune untul peste faina.
  • Pulsează de câteva ori blenderul până ce obţii nişte „firmituri” de unt în făină
  • Toarnă amestecul de făină şi unt într-un castron încăpător, pune peste amestecul de plante aromate şi piper, după care râde parmezanul
  • Adăugă roşiile deshidratate şi măslinele kalamata tocate
  • Într-un castron mai mic bate oul împreună cu laptele bătut şi toarnă totul în castron. Ca să dai o aromă mai pregnantă de roşii aluatului, pune şi 2 linguriţe din uleiul în care au stat roşiile.
  • Amesteca uşor până obtinii un aluat lipicios, transfera aluatul pe masa de lucru înfăinata şi frământa de 2-3 ori. Nu frământa mai mult! De îndată ce aluatul nu mai este lipicios şi se ţine, atunci este gata. Apasă aluatul uşor cu podul palmei, până obţii o foaie de 4-5 cm grosime.

Cu ajutorul unei forme de biscuiţi sau cu gura unui pahar, decupează scones rotunde.

Strânge uşor aluatul rămas, aplatizează-l din nou şi formează alte scones. Pune scones în tavă de aragaz acoperită cu hârtie, lăsând spaţiu între ele. Pune-le la cuptorul încins pentru 20-25 de minute.

Acum scoate-le din cuptor şi serveşte-le calde musafirilor înfometaţi!

Foto : andreeachinesefood.blogspot.ro

scones - dovleacul 768x505 1 150x150Citeste si: DOVLEACUL, binecuvântare pentru organism! Beneficii şi reţete simple.

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.