Supă cremă de ciuperci

Supă cremă - mushroom soup 1024x683

Supă cremă de ciuperci. Dacă îţi plac supele cremă, încearc-o pe cea cu ciuperci, este delicioasă. Timpul de preparare este scurt şi este o reţetă ieftină, care satura o familie întreagă. În plus, ciupercile conţin o mulţime de nutrienţi pentru organism, aşa că bucură-te de proprietăţile acestora într-un preparat simplu şi gustos.

 

Ingrediente:

500 g ciuperci

1 ceapă medie

1 morcov marime medie

1 telină mică

1 cartof marime medie

50 unt

50 ml ulei măsline

200 g smântână

Sare

Piper

1 oală medie

 

Citeşte şi: Pate de ficat homemade

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie în felii subţiri, după care se lasă deoparte. Se taie ceapa în cubuleţe mici, se curăţă şi se dau prin răzătoarea mare morcovul şi ţelina, cartoful se curăţă şi se taie în cuburi medii. Se căleşte puţin ceapa în uleiul de măsline, după care se adaugă morcovul şi ţelina, se lasă să se înmoaie, după care se adaugă ciupercile şi se acoperă cu un capac. Când apa de la ciuperci se mai evaporă, umple oala aproape pe jumătate cu apă şi adaugă cartoful. Fierbe până când toate ingredientele sunt bine făcute după care lasă supa să se răcească puţin. Adaugă untul şi 100 de g de smântână, sare şi piper, mixează cu blenderul şi gata-i crema de ciuperci. Poţi adăuga smântână după gust în farfurie şi adaugă crutoane.

 

Supă cremă - 5 greseli pe care sa nu le faci atunci cand gatesti ciupercile size1 150x150Foto: foodstory.stirileprotv.ro, confessionsofadietitian.com

Citeşte şi: Clătite cu carne și ciuperci la cuptor

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem şi pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.