Supele și ciorbele, vedetele culinare ale ANOTIMPULUI RECE

supele - Supa de pitoance uscate IMG 8862 1024x683

Supele și ciorbele, vedetele culinare ale ANOTIMPULUI RECE. Românii nu se ghidează doar după preferințele proprii atunci când aleg meniul zilnic, ci se adaptează și la schimbările meteorologice. Ca atare, dacă pe timpul verii românii aleg salatele, în perioada rece a anului cele mai căutate mâncăruri sunt supele și ciorbele.

„Este normal într-un fel să trecem pe ciorbe sau supe calde, care să compenseze frigul de afară. Fie că le comandăm la restaurante sau le preparăm acasă, ciorbele şi supele sunt la fel de apreciate. Fie că vorbim de ciorbe de legume sau de cele cu carne, drese cu ou şi smântână sau iaurt sunt foarte apreciate de români”, spune Adrian Pop, bucătar din Arad.

În plus, nutriţioniştii spun că în acest sezon, supele şi ciorbele calde sunt o soluţie optimă. „Sunt o soluţie foarte bună. Organismul are nevoie de lichide calde, în această perioadă a anului. În plus, acestea încălzesc organismul, îl hidratează şi sunt o sursă bună de minerale şi vitamine. Eu unul nu aş recomanda acea combinaţie de gălbenuş de ou cu smântână, cu care dregem ciorbele la final. Nu fac altceva decât să adauge calorii unui preparat sănătos, în plus preparatul e mai greu pentru organism”, spune nutriţionistul arădean Sorin Kalman.

Sursă foto: cărticica.ro

Citește continuare pe Adevărul.ro

supele - i make milk 150x150Citeste si: De la un bărbat, despre alăptatul în public

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.