Tort de morcovi

Tort de morcovi - ThinkstockPhotos 473481748 Copy
Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless

Tort de morcovi. Din această rețetă rezultă cel mai surprinzător desert dintr-o legumă. Nu te gândești că morcovul poate fi atât de bun, dar în combinație cu nucile și crema mascarpone este DE LI CIOS!

 

Ingrediente:

blat:

4 ouă
250 grame faină
200 ml ulei de floarea soarelui
2 lingurițe mici rase de praf de copt
Scorțișoară și ghimbir pudră (câte o linguriță) și un vârf de cuțit de nucșoară (se pot înlocui cu 2-3 lingurițe de coaja rasă de portocală)
300 g morcovi rași prin răzătoarea mică (îi dai prin răzătoare atunci când trebuie să-i adaugi în compoziție pentru a fi proaspeți)
200 g zahăr
100 g nuci mărunțite bine
Un vârf cuțit sare

cremă:

250 g cremă mascarpone

100 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
100 g smântână pentru frișcă
Coaja rasă de la o lămâie și două linguri de suc de lămâie

 

Preparare blat

Ouăle pentru blat se bat cu zahărul până se albesc. Adaugă uleiul treptat și omogenizează bine. Făina, sarea, praful de copt, ghimbirul pudră, nucșoara, scorțișoara (sau coaja rasă de portocă) se pun toate împreună formând un amestec uscat. Se rad morcovii și imediat îi pui în crema de ouă și omogenizează bine, dar cu mișcări lente. Adaugă tot amestecul uscat (în două reprize) și amestecă până la omogenizare. Se amestecă lent și de jos în sus. Aluatul se pune într-o formă rotundă tapetată cu unt și făină. Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45 minute. Când este gata (fă testul cu scobitoarea), lasă blatul să se răcească puțin, în formă, apoi scoate-l cu grijă și pune-l pe un grătar să se răcească complet.

 

Citește și: 10 ustensile ingenioase în bucătărie

Preparare cremă

Crema mascarpone se bate bine cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă. Adaugă untul topit și sleit (rece) și bate crema cu mixerul până devine spumoasă și capătă o consistență plăcută. Adaugă smântâna pentru frișcă și continuă să bați cu mixerul la viteză mică. La final pune coaja de lămâie și sucul.

 

Asamblare tort

Blatul se poata tăia în două sau trei foi, depinde cât de înalt ți-a ieșit. Blatul se însiropează fie cu compot de caise fie se prepară un sirop din apă cu zahăr. Ultima foaie de tort nu se însiropeză foarte tare. Împarte crema în trei sau patru părți (în funcție de numărul de straturi). O parte de cremă trebuie să fie într-o cantitate mai mare deoarece îmbracă ultima foaie de tort. Pune prima foaie într-un cerc detașabil și adaugă crema. Pune a doua foaie de blat, peste care pui un nou strat de cremă și tot așa până la foaia finală, când scoți inelul detașabil. Se îmbracă tortul cu restul de cremă rămasă și se decorează după preferință.

Este ideal ca acest tort de morcovi să stea la rece cel puțin 12 ore înainte de a fi servit.

 

Tort de morcovi - morcov 150x150Foto: pinterest.com

Citește și: Vrei sa vezi cum arată imprimanta 3D pentru mâncare?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.