Trandafiri din mere în foietaj

Trandafiri din mere - trandafiri din foietaj si mere 463116 1024x785

Trandafiri din mere în foietaj. O  rețetă extrem de simplă, ieftină, cu un rezultat arătos și delicios. Vei impresiona pe oricine cu aceste flori comestibile, care se prepară într-o oră.

 

Ingrediente:

1 pachet aluat foietaj

1 kg mere roșii

1 lămâie

100 g zahar tos

Scorțișoară măcinată

1 pachețel de zahăr pudră

Forme de brioșe

 

Se spală merele, dar nu se curăță de coajă. Se taie în două, se scot sâmburii și se taie în felii subțiri. Se umple un bol cu apă caldă, se stoarce o lămâie și se adaugă merele tăiate felii, după care se pune la cuptorul cu microunde pentru 4-5 minute, până se înmoaie fructele.

Citește și: Aperitive rapide, gata în 5 minute!

Aluatul decongelat se întinde pe un blat, cu ajutorul unui praf de făină, se taie în fâșii de 10 cm și se pudrează cu zahăr și scorțișoară. Apoi se așează feliile de mere și se împăturește așa cum arată clipul de mai jos.

Trandafirii se așează în forme de brioșe (tavă sau hârtie) și se dau la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade C. După ce s-au copt, se presară zahăr pudră și se mănâncă cu poftă.

 

 

Trandafiri din mere - trandafir 01092015 150x150Foto: teotrandafir.com, bucataras.ro

Citește și: 10 Orașe cu cea mai bună MÂNCARE de stradă

Ai și tu o rețetă pe care vrei să o faci cunoscută? Trimite-o la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.