Trufe! Ce ar mai fi de zis?

fkmf-3zmvwt4fugiy-3nei
      Buna ziua, declar pe propria raspunde ca sunt pofticioasa. Asa ca, sa ma ucida cineva. Trufe! Trufeeee!  Vreau sa fac, vreau sa mananc. Sincer, as prefera doar sa mananc! Ca daca ma apuc eu de facut reteta,  iese salam de biscuiti! Ha! Am gasit si reteta pe Academia Culinara! Daca se indura cineva sa faca, sa dea mai departe si la mine. Macar una, de gust! 
Enjoy!
Incingeti smantana intr-o cratita cu dimensiuni mici.Turnati smantana fierbinte, peste ciocolata taiata bucati, sau pastilele de ciocolata, intr-un castron de inox.- fkmf 3zmvwt4fugiy 3nei2

Amestecati, pana ce, ciocolata este complet topita. raciti compozitia, pana ce ajunge la consistenta unei smantani  groase. Nu o lasati sa se raceasca complet, deoarece sunt sanse sa se taie, la adaugarea untului. Adaugati untul si amestecati incet, pana ce untul s-a topit complet. Lasati compozitia la temperatura camerei, pana ce aceasta se intareste putin si este gata de posat. Umpleti un pos cu compozitie. Tapetati o planseta cu foaie de silicon sau hartie de copt. Posati compozitia in forme de bile de (cam o lingurita de compozitie, pentru o trufa).

Raciti la frigider, pana ce  compozitia este tare si poate fi manevrata. Rulati repede intre palme trufele, pentru a le da o forma cat de cat rotunda si tavaliti-le prin cacao pudra. Trufele in

general, nu trebuie neaparat sa fie perfect rotunde. Aceasta forma din imagine, este tipica trufelor. Cu ajutorul unei site, cerneti incet trufele, pentru a scapa de excesul de cacao. Pastrati trufele intr-un vas inchis ermetic la frigider, pana la 7 zile. Daca nu le acoperiti, acestea vor prinde umezeala,   iar cacaoa se va uda, dand un gust neplacut si lipicios.

Vezi cantitatile de care ai nevoie aici: Academia Culinara
Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.