Rețeta zilei – covrigi de casă

rețeta - Screenshot 1 1
Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless

Rețeta zilei – covrigi de casă. Nu are rost să ne ascundem, fiecare din noi a ronțăit, măcar o dată, în drum spre muncă sau la birou, un covrig. Dar ce te faci dacă ai poftă și nu ai în drumul tău o covrigărie? Te salvăm noi, cu rețeta de azi. Covrigi de casă, ușor de făcut, numai buni de devorat.

Ingrediente
Apă caldă – 1 cană și jumătate
Sare – 1 lingură
Zahăr – 1 lingură
Drojdie – 1 pachet
Făină – 4 căni și jumătate
Ulei – 2 linguri
Praf de copt

Citește și: Rețeta zilei – salată de castraveți și avocado

Mod preparare
În vasul de apă caldă punem sare, zahăr și drojdie. Lăsăm 5 minute deoparte, după care adăugăm făina și uleiul. Amestecăm până obținem consistența de aluat. Ungem un pic vasul cu ulei și îl punem într-un loc cald, pentru o oră, ca să dospească.
Într-o oală, punem apă la fier cu praf de copt și punem covrigii la fiert. Apoi îi mutăm într-o tavă de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou și îi punem la cuptor pentru 10 15 minute la 230 de grade.
Poftă bună!

rețeta - scortisoara 150x150Citește și: Rețeta zilei – înghețată în cupe de rulouri de scorțișoară

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.