Rețeta zilei – Savarine cu rom și frișcă!

savarine - savarine 1024x768

Rețeta zilei – Savarine cu rom și frișcă! Prăjitura favorită a noastră, indiferent de vârstă, savarina este vedeta rețetei de azi, într-o combinație cu rom și frișcă.

Ingrediente:

Pentru savarine

7 g drojdie uscată

50 ml lapte

200 g făină

3 ouă

90 g unt

300 g zahăr

Pentru sirop

500 ml apă

1 lămâie

60 ml rom

Pentru umplutură

500 g frișcă

400 g zmeură

Mod preparare:

Dizolvi drojdia în laptele cald, adaugi făina și ouăle, apoi omogenizezi cu mixerul. Lași aluatul să crească aproximativ o oră. Topești untul cu două linguri de zahăr și-l încorporezi în aluat. Torni aluatul în poș și formezi savarine în formele dorite, apoi le lași din nou să crească 30 de minute. Le dai la cuptor până când se rumenesc, apoi le lași la răcit.

Citește și: Rețeta zilei: Bourekas cu feta și spanac. 

Pentru sirop, dizolvi zahărul rămas în apă, adaugi coaja și zeama de lămâie și lași să fiarbă 5 minute.  Dai deoparte, torni romul și amesteci. Scoți savarinele din formă, torni sirop peste ele, apoi le decorezi cu frișca bătută și zmeură.

Sursă rețetă: clickpoftăbună.ro

savarine - clatite spanac 150x150Citeste si: Rețeta zilei – clătite cu spanac și brânză

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.