Postul Adormirii Maicii Domnului – tradiții și reguli

post - Adormirea Maicii Domnului 5 1024x768

Postul Adormirii Maicii Domnului – tradiții și reguli. Ultimul post din anul bisericesc, postul dedicat praznicului Adormirii Maicii Domnului este, din punct de vedere al regulilor, la fel de strict, de sever, precum postul Paștelui. Doar durata lui este mai mică, de doar 2 săptămâni.

Acest post este rânduit de Biserică pentru toți cei care vor să primească cum se cuvine praznicului Adormirii Maicii Domnului, praznicul ce ne aduce aminte de momentul mutării Născătoarei de Dumnezeu la Cer, pentru a fi alături de domnul Hristos, mijlocitoare pentru toți cei credincioși. Regulile Postului Adormirii Maicii Domnului presupun:

  • se postește aspru. Ajunare până la orele serii iar apoi se consumă doar mâncare uscată. Asta luni, miercuri și vineri. Marți și joi se mănâncă fără ulei, iar sâmbătă și duminică avem dezlegare la untdelemn și vin.
  • în toată perioada postului, imediat după finalul Vecerniei se va săvârși slujba Paraclisului Maicii Domnului.
  • postul nu presupune regim alimentar, ci înfrânare de la păcate, de la gânduri rele, depărtare de ispite. Se cere spovedanie și, dacă se primește dezlegare de la duhovnic, împărtășire.

Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni: început de august CANICULAR!

Despre Adormirea Maicii Domnului se spune că s-a petrecut așa: Maica Domnului a fost înștiințată de momentul trecerii ei de la această viață. A lăsat totul în ordine, i-a binecuvântat pe toți cei de lângă ea și a trecut la Domnul. În acel  moment, Apostolii, aflați în diverse locuri din lume, la propovăduire, au fost aduși pe norii cerului la înmormântare. La fel ca la Învierea Domnului, a lipsit Apostolul Toma.

Dorind și el să vadă trupul Maicii Sfinte, i s-a deschis mormântul, dar acesta era gol.

Sursă foto: manastirearaduvoda.ro/

post - baby 17369 960 720 150x150Citește și: Ministerul Muncii: indemnizația pentru copil, plafonată la 1800 euro

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.