Ceapa verde și usturoiul, medicii primăverii

ceapa - ceapa verde 1 large lightbox 1024x697
Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless

Ceapa verde și usturoiul, medicii primăverii După o iarnă atât de bogată în grăsime, carne, mâncăruri grele, primăvara este cu adevărat unul din acele momente din an în care detoxifierea prin căi naturale nu ar trebui să lipsească din to do list-ul fiecăruia dintre noi.

Verdețurile sunt cele care ar trebui să facă parte din meniul zilnic, iar ceapa verde și usturoiul sunt vedetele acestei primăveri, dar și niște medici incredibili, care ajută în tratarea mult boli. Ceapa verde stimulează sistemul imunitar şi distruge virusurile gripale. Datorită alicinei, un antibiotic şi expectorant puternic, şi al clorofilei, care are efecte antiinflamatoare, ceapa verde este eficientă în bronşitele infecţioase. Tot alicina din bulb, cu proprietăţi anticoagulante, împiedică formarea cheagurilor de sânge şi este recomandată în cazul trombozelor şi al tromboflebitelor.

Citește și: 10 motive să mănânci urzici primăvara

Usturoiul verde conţine o serie de vitamine – A1, B1, B2 şi C -, și minerale precum fosfor, potasiu, iod, calciu şi sulf. Spre deosebire de usturoiul normal, cel verde este mai fraged, mai suculent şi mai puţin iute. Consumă-l în stare proaspătă, în mâncare, pentru a benefecia de proprietăţile sale antibacteriene, care te vor proteja de răceală şi infecţii diverse. Usturoiul verde poate fi adăugat în salate, sandvişuri, dar şi ca ingredient în tocăniţe, supe, ciorbe sau cartofi.

Detoxificare și tonifiere
Faţă de usturoiul uscat, cel verde, de primăvară, ajută la detoxificarea organismului. Usturoiul conţine fitohormoni, substanţe similare hormonilor, care se găsesc în plantele fragede. În organismul uman, aceștia reglează echilibrul hormonal și au efect tonic.

Un antibiotic natural
La fel ca în cazul cepei, usturoiul verde conţine alicină, un antibiotic natural care are rol antiinflamator şi antifungic şi care îi dă gustul specific. Nu degeaba, usturoiul este considerat un leac universal în medicina populară a multor popoare.

Previne bolile de inimă
O dietă bogată în usturoi verde scade tensiunea arterială şi subţiază sângele. Aceste beneficii se datorează conţinutului bogat în compuși cu sulf, care au efect vasodilatator, îmbunătăţind circulaţia. Folosește usturoi proaspăt din belșug, în salatele de primăvară.

Sursă foto: nutrichef.ro

Citește  continuarea pe clickpentrufemei.ro

ceapa - giphy 4 150x150Citește și: Cât ajută micul dejun la dietă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.