Fă-ți acasă propria cremă de gălbenele

cremă de gălbenele - crem   de g  lbenele 1024x954

 Vrei să îți faci în casă propria cremă/alifie de gălbenele? Știi deja că ambele variante sunt foarte utile în tratarea problemelor de la nivelul pielii. Uite ce trebuie să faci!Fă-ți acasă propria cremă de gălbenele.

Calendula officinalis, denumirea stiintifica a uneia dintre cele mai indragite plante din Romania, galbenelele, era cunoscuta in vechime ca “floarea ploilor”. Asta deoarece in zilele in care floarea nu se deschidea, in mod sigur ploua. De aceea, se cunoaste faptul ca florile de galbenele se culeg in zilele cu soare, cand floarea este deschisa si emana uleiuri volatile.

Ceaiul de galbenele regleaza functia biliara datorita principiilor amare, ajuta in tratarea ulcerului duodenal, a infectiilor urinare, cistitelor, fiind de mare ajutor si in tratarea gastritelor si afectiunilor hepatobiliare. Pentru uzul extern, crema si alifia de galbenele se folosesc in cazul eczemelor, inflamatiilor, arsurilor solare minore, ten pigmentat.

Citeste si:Ceaiul de anason stelat, remediul perfect pentru toamnă

Alifia de galbenele ajuta la regenerarea pielii afectate de degeraturi, arsuri, accelereaza cicatrizarea ranilor, este de folos in tratarea negilor, furunculozei, scabiei, dermatitei seboreice, si este adjuvant in tratarea flebitei, ulceratiilor si ulcerelor varicoase. Spre deosebire de crema, alifia de galbenele este mai unsuroasa, intra mai greu in piele, dar persista mai mult.

Crema de galbenele facuta in casa:

  • 7 linguri de unt (orice unt, in niciun caz margarina, se poate folosi untul de shea);
  • 3 linguri de flori proaspete de galbenele;
  • 1 lingurita de miere zaharisita;
  • 1 lingurita de ceara de albine.

Preparare crema de galbenele:

Se pune untul intr-un vas emailat pe foc cat mai mic. Se lasa pe foc pana cand untul devine lichid. Florile de galbenele se toaca marunt si se adauga peste untul topit, impreuna cu lingurita de miere zaharisita si cea de ceara de albine. Se mai lasa la fiert cam 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit in acelasi vas. Cand preparatul nu este prea fierbinte, se strecoara printr-o strecuratoare sterilizata si se toarna in borcanele mici de sticla, care se tin la frigider timp de 3-4 luni.

Vezi cum se prepară alifia de gălbenele… aici: Sfat Naturist

Foto: povesticulinare.blogspot.ro

cremă de gălbenele - copilfunny 150x150Citeste si: Cum am facut față vaccinării? Cu încredere

Ai si tu o poveste despre copilarie? Trimite-o la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE: Perfect Imperfect 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.