SOCATA, băutura copilăriei. Cea mai tare REȚETĂ!

Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless

Băutura copilăriei – azi am fost premiată! Nu știu exact de ce…

Dar cum am ajuns la studio, am primit o întrebare care m-a blocat! Nu era despre dosare penale și alte mizerii. „Vrei un pahar cu socată?”, mă întreabă un coleg. Brusc, mi-am adus aminte de mama și de toate verile când ne punea pe masă câte un pahar din băutura asta minunată. O călătorie fascinantă în timp!

- e83787b4 be25 4e52 88dc bcf1755b9bbd

Socata este, mai presus de toate, foarte, foarte sănătoasă. Nu e greu de preparat, ai nevoie de câteva borcane mari și puțină dragoste pentru gustul copilăriei.

- socata2

Ingrediente:

  • 10 flori mari de soc
  • 1 kg de zahăr sau miere
  • 2-3 lămâi
  • 8 gr drojdie proaspătă
  • 8 litri de apă rece

Cum se prepară?

Spală florile de soc si pune-le  pe fundul borcanului. Adaugă sucul de lămâie și cojile tăiate felii. Pune apă, cât să le acoperi și musai, lasă-le o zi să se „cunoască” mai bine. După 24 de ore, umple borcanul cu apă rece, amestecă și adaugă drojdia. E bine să ai pregătit un tifon ca să acoperi borcanul și un loc cald, unde borcanul să „se îmbrace” de parfumuri, vreme de 3 zile.

Nu uita! Amestecă ingredientele zilnic, dimineața și seara.

- fdb 1444083650 lead  7267

Minunea care se numește SOC

Socul este considerat încă din antichitate o plantă foarte valoroasă, recunoscută în special pentru proprietățile ei diuretice. Florile de soc mai sunt folosite împotriva :

  • Afecțiunilor Digestive
  • Afecțiunilor dermatologice
  • Afecțiunilor Reumatice
  • Afecțiunilor Cardiace
  • Kilogramelor in plus
  • Gripelor și a răcelilor

Jurnaliștii de la Evz spun că socata își are originea în Marea Britanie. „Secole la rând, socata a fost băutura de vară a aristocraţiei rurale. Se prepară din florile Socului negru (Sambucus nigra) – denumit astfel pentru culoarea fructelor sale. Lăsată la fermentat, în timp scurt, limonada răcoritoare se transformă într-un vin tare, acidulat deopotrivă, numai bun să destindă consumatorul. Spre deosebire de băutura preparată la noi, englezii adăugau stafide tocate. Nu se știe de ce românii au renunțat la boabele deshidratate de struguri.”

Citeste si: ABC-darul Vitaminelor! Uite care sunt cele mai bune VITAMINE

 

foto: dietetik.ro/ culinar.ro

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.