Categorii
TRAVEL

Cele mai sigure destinații turistice, fără terorism

Cele mai sigure destinații turistice, fără terorism. Din păcate, chiar dacă am vrea să deschidem ochii și să realizăm că a fost un vis urât, terorismul, actele teroriste își fac din ce în ce mai mult loc în viața noastră. Și ne obligă să ne schimbăm inclusiv obiceiurile de viață. Turismul și modul cum alegem și unde alegem să ne petrecem vacanțele nu puteau fi neatinse.

Astfel, deși este o țară unde problemele legate de siguranță sunt foarte mari, cu un război civil în plină desfășurare, Iranul este o țară extrem de căutată de turiștii români. Iar într-un top al celor mai sigure țări pentru turism, avem țările nordice pe primele locuri, alături și de Hong Kong sau Singapore.

Citește și: Palatul Topkapi – reședința sultanului, plină de mister și erotism

Prezent în studioul Perfect Imperfect, Răzvan Pascu, consultant de turism, ne-a vorbit despre turismul în vreme de terorism: ”O excursie în Iran poate să ajungă la 2000 de euro, tot, inclusiv cu cazare la 4 stele. Este o țară incredibilă, cu multă istorie, cu orașe vechi de 2000 de ani, cum ar fi Persepolis.
Am adus un top al siguranței, lansat de World Economic Forum. Egipt este pe locul 130 din 136. Marea Britanie este pe 78, iar pe locul 1 Finlanda, pe 3, Hong Kong, apoi Singapore, Norvegia, Elveția. România este pe locul 39 în topul celor mai sigure țări, în creștere, ca toate țările din această regiune”.