Categorii
TRAVEL

Harta europeană a destinațiilor cu risc

Harta europeană a destinațiilor cu risc. Vrei să pleci în vacanţă dar te-ai blocat când vine vorba de destinaţie? În lumea asta Perfect Imperfectă, să alegi locul unde te vei relaxa pentru câteva zile…a devenit o misiune uşor cam complicată.

EGIPT – Să vrei să vezi piramidele, una dintre minunile antice ale lumii, este o dorinţa pe care o avem cu toţii. Excursiile nu sunt scumpe, mai ales după atentatele teroriste şi conflictele interne, care au cam şifonat imaginea Egiptului. Dacă te bate gândul acum să dai o fugă şi să te relaxezi într-o croazieră pe Nil sau să vezi superbă Hurgada, trebuie să scoţi din portofel cam – 800 de euro pentru o vacanţă de 12 zile. Unii ar zice că e chilipir!
TURCIA- Poate cea mai mare nemulţumire a turistului român este situaţia tensionată din Turcia. Obişnuiţi cu vacanţe accesibile şi un meniu all- inclusive, românii se uită acum cu atenţie la ofertele agenţiilor. E drept că şi preţurile, spun specialiştii în turism, au cam intrat la apă. După mai multe atentate la Istanbul, românii nu au scos totuşi Turcia de pe harta vacanţelor de vara. Alegem resorturi ceva mai scumpe, acum ceva mai accesibile că preţ. Am dat o raită printre oferte – pentru o vacanţă de cinci stele,în Belek, trebuie să iei în calcul un buget orientativ de …740 de euro, avion inclus şi cazare pentru 7 nopţi.
Citeste si: Românii, dispuși să cheltuie maxim 1000 de euro în vacanța de vară

MAREA BRITANIE – Pe harta destinaţiilor cu risc intră din 2017 după atentatele de la Manchester…Londra, şi Marea Britanie. Superbă capitală britanică a fost lovită de două ori, în mai puţin de două luni de susţinători ai ISIS, iar victimele de la Manchester au îndurerat o lume întreagă. Am căutat să vedem cât costă un city break, cu tot cu avion în aceste zile. Să nu te mire dacă după atentate o să găsiţi preţuri mai mici.Cum îţi sună un city break redus de la 250 de euro la doar 150?
FRANŢA – Îţi facusei planuri pentru o vacanţă pe Riviera Franceză? După nenumăratele atentate care au lovit în inima francezilor, în Nişă sau la Paris, o vacanţă ” en francais” poate părea uşor complicată. Dacă vrei totuşi să evadezi pentru 7 nopţi, vezi ofertele last minute – 350 euro pentru o săptămâna la Paris, cu avion şi cazare la două stele? E doar una dintre variantele super accesibile.
La cum arată harta europeană a destinaţiilor cu risc, întrebarea care rămâne este – În ce alte ţări putem pleca fără se ne temem? Fără incidente majore rămân în ultimii ani Portugalia, Spania, Grecia, Bulgaria sau chiar ţara noastră. Deci, unde pleci în vacanţă?