Categorii
PARENTING

Manifestul mamelor obosite. Cum se traduce: ”Sunt obosită”?

Manifestul mamelor obosite. Cum se traduce: ”Sunt obosită”? Să fii mamă este, dincolo de magia de a fi cea care a adus viață pe Pământ, unul din lucrurile care te aduce la limitele tale maxime. De suportabilitate, de rezistență, de putere, de încredere. Pentru un bărbat este, nu are rost să ne ascundem după cuvinte, destul de greu să înțeleagă aceste lucruri. A fi mamă este o super putere. A fi mamă face din tine o eroină. Atunci, cum să obosești?

O mamă își povestește pe blog experiența sa și cum, dacă ar fi să sintetizeze totul într-o propoziție, aceasta ar fi; ”Am obosit!”. Dar oare, o femeie, când spune am obosit, spune doar atât? Nu chiar:

„Sunt obosită” înseamnă că este absolut zdrobitor să fiu zilnic, singura care îi îngrijeşte pe cei mici.

„Sunt obosită” înseamnă că există momente în care cred că nu mai pot face asta nicio o secundă în plus.

„Sunt obosită” înseamnă că nu am crezut niciodată că va fi atât de greu.

„Sunt obosită” înseamnă nu numai că nu mă culc acum, dar nici măcar nu ştiu când voi mai avea ocazia să dorm. Oare când?

„Sunt obosită” înseamnă că dacă trebuie să mai tai coaja de la un singur sandviş, mai bine îmi tai mâna.

Citește și: Ce este Stresul Parental şi cum se manifestă el?

„Sunt obosită” înseamnă că nu vreau să fac sex. Şi nu pentru că nu-mi iubesc soţul, ci pentru că nu-mi pot deconecta mintea obosită, astfel încât să-mi doresc să fac sex.

„Sunt obosită” înseamnă că nu mai am puterea mentală ca să stau la poveşti cu nimeni. Nici în supermarket, nici la locul de joacă, nici la şedinţa cu părinţii, nici în sala de aşteptare de la spital sau în altă parte, unde există alţi oameni obosiţi ca mine.

„Sunt obosită” înseamnă să nu-mi mai spuneţi că o să-mi lipsească asta într-o zi. Chiar dacă poate fi adevărat, nu vreau să aud asta chiar acum. Nu ma va ajuta.

„Sunt obosită” înseamnă că mi-e dor de mine înainte de a fi mamă. Mi-e dor de corpul meu, atitudinea, personalitatea, timpul meu liber, singurătatea mea şi multe alte lucruri, care acum sunt demult apuse şi foarte departe de normalitatea mea de azi, la care încă încerc să mă adaptez.

„Sunt obosită” înseamnă că mă întreb dacă mă voi mai simţi vreodată ca mine sau dacă această stare de epuizare va fi noua mea stare pe veci.

„Sunt obosită” înseamnă pur şi simplu că sunt obosită. Nu pot să fac foarte multe lucruri, obişnuite pentru adulţi. Ironic, dar tocmai pentru că acum sunt adultul. Sunt mamă. Sunt cea care se sacrifică.