Categorii
FOTOGRAV

Modelul ANA GAGEA: Frumuseţea deschide uşi, dar…

Modelul ANA GAGEA: Frumuseţea deschide uşi, dar ele nu rămân deschise mult timp, dacă nu demonstrezi că eşti mai mult decât un aspect frumos.

Ana Gagea e model. De om bun.

Ana Gagea e nebună. După o Lume frumoasă, dar naturală.

Ana Gagea nu e frumoasă. Aşa e ea şi aşa vrea să rămână. Fără machiaj pretenţios. Fără păr mirosind a placă sau bucle forţate să fie bucle. Am găsit-o aşa cum o vedeţi, în biroul ei, într-o zi normală de muncă.

ana gagea – anaPS 1024×688

Frumuseţea, un atu?

A. Gagea – Cred cu tărie că frumusețea care se raportează doar la înfățișarea fizică este un atu, care nu durează mai mult de câteva momente. Frumuseţea îţi deschide multe uși, dar ele nu rămân deschise mult timp, dacă nu demonstrezi că ești mai mult decât un aspect frumos. Mulţi oameni cu care am interacţionat au pus etichete, nu au avut răbdare să asculte, au judecat şi aşa mai departe. O fac, oricum şi o vor face întotdeauna. Până la urmă, împăcara şi fericirea cu sinele sunt cele mai importante. Nimic nu se compară cu a fi corectă cu mine şi a nu mă trăda.

De ce nu eşti piţipoancă?

Piţiponceala anulează, cred, bunul simț, eleganța, frumosul sau moralitatea. Sunt idealistă… cred că într-o bună zi voi trăi schimbarea, care să poarte numele de Bine. Educația e un proces complex, nu o poți impune de la o zi la alta, dar poți să contribui. Din păcate, media au un aport predominant negativ, apropo de formarea mentalităţilor, a reperelor. Să creşti strâmb, ca om, riscă să devină un mod de viaţă. Dacă nu s-a întâmplat deja asta. Iar tinerii nu fac excepţie, din contră. Lumea, însă, e mult mai mult decât piţiponceală, oricum am defini-o, pe aceasta din urmă.

ana gagea – ana 1 1024×681

De ce nu pui plastic în tine?

Femininul s-a plastificat. Femeia şi-a înţeles greşit menirea, deseori. Plasticul a dus la sacrificarea femininului pe altarul ieftinului. Culmea, plasticul costă mult. Femininul a devenit un bun tranzacționabil, un produs, o percepție manipulabilă. Dacă acceptăm că trăim o epocă a plasticului feminin, atunci abia aştept să ne trezim în lumea naturală a frumuseţii.

În modelling, ce sugestii ai primit de a te „îmbunătăţi”?

Singurul lucru care mi-a fost sugerat, cândva, a fost să-mi pun aparat dentar pentru mici corecţii. Nu am făcut-o la timp şi am resimţit probleme ale maxilarului. Altfel, nu m-aş minţi niciodată, modificându-mă, ca să zic aşa. Nu aş apela la o intervenţie chirurgicală, cu excepția unei situaţii obligatorii, din punct de vedere medical.