Categorii
FUN

Motanul Larry, BĂTUT măr de rivalul de la Ministerul de Externe!

Motanul Larry, BĂTUT măr de rivalul de la Ministerul de Externe! Marea Britanie este în aceste zile divizată între cele două pisici vedetă de la Londra: Motanul Larry, locatarul de la Downing Street 10, respectiv Palmertson, pisoiul Ministerului de Externe.

Medicul veterinar care l-a îngrijit pe motanul Larry, bătut de cel al ministrului de Externe, a fost plătit din donaţiile personalului din Downing Street 10. Funcţionarii i-au cerut prim-ministrului să le deconteze cheltuiala, dar Theresa May a refuzat. Problema a ajuns şi în Camera Lorzilor, unde s-a dezbatut, fără niciun rezultat, problema îngrijirii animalelor de la guvern. Rivalitatea dintre cele două pisici e mai veche. Acum 5 ani, motanul Larry i-a rupt o ureche lui Palmerston, care acum se pare că şi-a luat revanşa.

Istoria pisicilor din Downing Street a început încă din anii 1920. Humphrey a fost ales ca vânător de rozătoare în vremea „Doamnei de Fier” – nimeni alta decât Margaret Thatcher – şi a supravieţuit şi în perioada premierului John Major. A fost „scos la pensie” în 1997 de către premierul Tony Blair, la insistenţele soţiei lui, Cherie. Motanul a primit în schimb o pensie de 120 de euro pe an.

În cazul lui Larry, o dată acceptat de noua lui stăpână, se pare că motanul nu va mai îndura regimul de austeritate căruia i-a căzut victimă în anii precenţi, fiind nevoit să lucreze pe gratis şi să fie hrănit de membrii personalului reşedinţei. Motanul Larry a fost văzut de mai multe ori „certându-se” cu Palmerston, pisica din vecini care lucrează la „Externe”, unde a fost adoptată în luna aprilie. Nu este în relaţii prea bune nici cu Freya, pisica familiei lui George Osborne, care locuieşte în clădirea vecină cu reşedinţa premierului, la nr.11.