Categorii
PARENTING

Nu sexul oral este problema, ci lipsa moralității, a demnității!

Nu sexul oral este problema, ci lipsa moralității, a demnității! Societatea românească este din nou de un scandal care a împărțit lumea în două. Nu, nu este vorba de anunțul lui Tudorel Toader legat de schimbările la Legile Justiției și de trecerea Ministerului Public sub mâna sa, de asta ne arde nouă acum? Nici măcar de criza economică care se prefigurează tot mai mult pentru anul ce vine. Ei, draci. România este împărțită în două de sexul oral. Sau de simularea lui în spațiul public.

Cele două tabere sunt, ca de obicei, clar definite: progresiștii și ultra conservatorii. Primii vin și spun că vorbim de libertatea copiilor, de o sexualitate ce explodează, dar, mai ales, de încălcarea intimității lor prin publicarea unor poze de la un eveniment privat. Și că, mai ales, se mâncau niște banane, ce, voi nu ați mâncat niciodată banane?

Ba da, dar cu furculița. Și nu în genunchi, cu capul între picioarele unui băiat. Și în public.

De partea cealaltă, conservatorii vin și vorbesc, nu fără a avea dreptate, despre o depravare dusă la extrem. Nu despre sexualitate vorbim aici, nu despre jocuri inocente și copilărești, ci despre inocularea în mentalul colectiv că orice se poate. Nu mai există limită a bunului simț, nu mai există intimitate, respect.

Citește și: #MeToo, hashtagul revoltă al femeilor hărțuite sexual!

Am mai scris despre ipocrizia românilor atunci când vine vorba despre sex. Zeci de ani de cenzură și-au revărsat apoi furia eliberării peste o societate deloc pregătită și educată. Iar cei care par cei mai afectați de aceste lucruri sunt tocmai copiii noștri. De ce să ne ascundem după perdea? Am auzit cu toții poveștile incredibile cu fetițe de 10 – 12 ani care se descoperă sexual în toaletele școlilor. Sau de băieții care ajung să se creadă mari cunoscători în arta sexului deși cu o săptămână în urmă încă mai purtau pamperși.

Cine poartă vina situației actuale? Deopotrivă părinți, sistem educațional, noi toți. Primii pentru că nu se preocupă deloc de o educație solidă și în termenii unor valori morale fără de care vei trăi haotic în lume, sistemul educațional pentru că nu este deloc pregătit pentru provocările la care este supus în aceste timpuri și noi pentru că nu știm când să încurajăm și când să dojenim. În numele unui corectitudini politice atât de greșit înțelese, lumea se prăbușește. Și noi cu ea.

Mai putem salva ceva din inocența copilăriei, din bucuria lucrurilor mărunte dar frumoase, din mângâierea bunicilor și părinților noștri? Ar fi bine să da, stă în puterea noastră, altfel, lumea s-ar urâți și mai mult, iar chipurile atât de inocente și pure ale copiilor vor fi schimonosite de gurile pline cu banane….