Categorii
LOVE

Radu F. Constantinescu: Dragobetele este o cârjă emoțională!

Radu F. Constantinescu: Dragobetele este o cârjă emoțională! Astăzi sărbătorim din nou dragostea, de data aceasta varianta ei românească, neaoșă. Revine din nou întrebarea: chiar avem nevoie de astfel de zile speciale pentru a ne arăta, mărturisi dragostea pentru cel de lângă noi?

Prezent în studioul Perfect Imperfect, Radu F. Constantinescu a explicat cum văd atât bărbați, cât și femeile, relațiile din ziua de azi:

”Și bărbații sunt multi tasking. Romantismul adevărat, nu simulat, înseamnă, pentru unii bărbați, că pot în același timp să plătească și rate la casă, rate la mașină, să își aducă aminte de aniversarea voastră ca și cuplu. Toate lucrurile acestea sunt mult mai romantice decât să o scoți în oraș. Cât poate să te coste să o scoți la o masă în oraș?

Citește și: Sărbătoreşte un Dragobete modern

Eu nu sunt de acord să fie băgați toți bărbații într-un coș. Foarte mulți oameni nu experimentează dragostea, nu au cunoscut-o niciodată. Unii au cunoscut dependențe emoționale, dependențe financiare. Bărbatului îi place să câștige mai mult decât femeia. Unii bărbați încearcă să își blocheze femeile, ca să nu câștige ele mai mult.

În ceea ce privește testosteronul, el este necesar. Dar pentru ca bărbatul să se lupte cu lumea, nu acasă, cu femeia iubită. Freud a explicat foarte simplu: bărbatul are o necesitate să fie șef undeva. Dacă nu reușește la muncă, când vine acasă nu are decât 2 subalterni, soția și copilul.

Dragobetele, ca și Valentines, este o cârjă emoțională. Nu prea ai tu curaj să îți declari dragostea, dar dacă o face toată lumea, ești în turmă și te simți bine. Ori o iubești în fiecare zi, ori nu. Nu suntem toți la fel. Da, ne place tuturor sexul. Asta ar trebui să fie tradiția de Dragobete: Să o iubești bine!”