Categorii
FUN

Viața cu Ginger începe la 6 dimineața

Articol scris de Elisabeta Pancea. Viața cu Ginger începe la 6 dimineața. Vedeam munții înalți acoperind cu crestele lor semețe razele calde ale soarelui. Zâmbeam, lăsând lumina blândă a dimineții de vară să îmi mângâie pielea. Simțeam, însă, cum hainele mele lejere îmi înțeapă pielea și nu înțelegeam ce-mi poate întrerupe unirea cu natura

Lăbuțele ei roșcate, cu ghearele ascuțite, pe jumătate scose, îmi agățau țesătura tricoului de la pijama, până la piele. Ceasul tot suna și, caîn fiecare dimineață, pisica s-a trezit înaintea mea, trăgându-mă din lumea viselor.

Totuși, cât de adânc să dorm și să n-aud ceasul ce ar fi în stare să mă ridice și din mormânt? Mă uit adormită la el și mă ridic speriată….ora 9 ! Stai puțin! Nu poate fi 9, că ora nu începe cu 00..oh, țineam ceasul invers, era 06:00, dar mititica mea avea chef de joacă.

Așa începe o zi normală alături de Ginger, frumusețea ce mi-a luat ochii dintr-o poză de pe Facebook, la anunțul de adopție. Imediat am anunțat stăpâna că o iau. Singura femelă între doi băieți, singura roșcată între frații gri..cu mămica albă.

Acasă, fericirea mea cu ochi albaștri stătea în pat, ghemuită și speriată de noul loc. Singură, în întuneric, nici măcar un înger n-ar putea fi atât de cuminte. Mirosea împrejurimile fără să-și schimbe locul și doar mâncarea o mișca din adăpostul patului.

Să nu credeți acum că pe mine m-a binecuvântat destinul cu cea mai cuminte pisică din lume, pentru că nu e chiar așa. A fost….în prima săptămână, căci apoi a descoperit dulapurile de cățărat, canapelele de zgâriat și geamuri de suspectat. Că așa arată teropanele astea rabatate, ca și când ar avea o crăpătură prin care…hop! Aoleu! Crăpătura e reală, uite cum fugim afară.

Din ziua aia, pisicuța cea micuță, cumințică și drăguță își pierdea ziulica întreagă în curtea bocului. Și vânător s-a făcut, că se cațără mai ceva ca o panteră pe cearșafurile vecinilor lăsate la uscat până pe crengile copacilor și păcălește bietele păsări. Și nu le mănâncă, are fițe doar de Purina și Royal Canin, lapte călduț și pui fiert. Îi dau ce vrea, că-mi cântă frumos, zici că au venit lăutarii la nuntă și s-au îmbătat, așa-mi doinește când îi e foame. De dor și jale și lipsă de somn.

Ah, să nu uităm că e și grijulie. Niciodată nu mă lasă să uit acasă căștile, încărcătorul, cureaua și nici să îmi leg sireturile la plecare nu pot uita. Le privește cu superioritate, cu ochii mari, din patul meu ce-a răma tronul ei (deși, între timp, a primi propriul tron pe care nu îl folosește, oricât puf și oricâtă funie ar avea), le consideră vinovate de ceva, căci de aia le ignor și le atacă brusc, cu o viteză fulgerătoare, pedepsindu-le că există, dar sunt mute. Probabil, dacă ar vorbi, ar avea aceeași soartă, prelungită cu 2-3 minute, pentru verificarea limbii vorbite.

Pisicii mele îi place tot ce e fashion. Deschide cu lăbuța dulapul și-mi scoate, în fiecare zi, hainele cu care vrea ea să mă îmbrac. Un lucru nu l-am înțeles însă: ori e grijulie și îie frică să nu-mi fie frig și să răcesc, ori e nesigură și mă lasă să îmi aleg hainele, nu de alta, dar mereu scoate mai multe bluze și mai mulți pantaloni. Nu e scutit nici sertarul cu șosete, de obicei îi plac cele albastre.

Ce tot atâta miau în sus și miau în jos, pisicuța asta e senzațională. Iarna ține cald în pat, vara se prăjește la soare. Mai nou, a învățat să facă nevoile biologice afară, litiera devenind, de câteva luni, un obiect de…decor, să zicem. Așa că prietena mea cea mai bună, Ginger, a devenit grasa familiei. Alintată, pieptănată, îmbăiată, smotocită, giugiulită și tot ce își dorește minunăția roșcată.

Și ce poate fi mai frumos decât să vii acasă, unde te așteaptă un suflet mic și drag ce își dorește mângâierea ta, dpă ore în care te-a căutat prin toate hainele din dulap, mai ales prin cele mai scumpe și mai frumoase, căci știe că în ele îți stă cel mai bine. Spuneți voi, ce poate fi?